20150228-SKECHERS01

【體路資訊】吳千語及C AllStar再任廣告代言人,是次廣告主題以「Let Us Play Together」為重點,希望將型格時尚感及玩味注入廣告中,並以Karena(吳千語)及C AllStar組成之活力跑步團隊,帶出互相鞭策及互相勉勵的精神。拍攝場地選址於戶外滑板場,Karena及C AllStar需要在崎嶇地形的滑板場大顯運動身手,不停地跳躍、跑斜路及舉啞鈴等動作,成功演繹出澎湃活力動感。在服裝造型方面,SKECHERS延續韓風潮流,Karena及C AllStar以多個魅力的造形配襯全新D’Lites,為品牌注入無限的時尚韓味。

近年時尚界流行Sporty Chic,Karena坦言平日衣著都以Sporty Chic配襯,她說:「因為平時工作要著高跟鞋,雙腳容易酸軟,所以平時多會著運動鞋襯衫。成為SKECHERS代言人之後,我屋企多咗好多非常舒適嘅運動鞋,平日好輕易就襯到衫出街。我今日做咗好多運動,不停地做跳躍、跑斜路及舉啞鈴等等嘅動作好累,差不多等於做咗一年嘅運動量,但係我好Enjoy 流汗後嘅暢快感覺。」

除了著重自己打扮外,Karena更包辦了男友的服飾配搭。她表示:「平日同男友出街我會幫佢揀衫同襯造型,所以啲朋友成日以為我哋著情侶裝,其實只係Style相似咋。」

20150228-SKECHERS02
C AllStar 邊跑邊唱潮變運動達人
C AllStar做了SKECHERS代言人已有半年,他們表示自己身形比以前更Fit。他們說:「因為對Running gears了解多咗,發覺懂得擅用Running gears可以有更好嘅運動表現。例如冬天我們會著SKECHERS嘅風褸熱身,跑嘅時候可保暖,避免冷親。對於運動鞋更加係認識咗多,平日跑步練習會著training shoes,比賽果日就會著較輕的跑鞋,而著新嘅跑鞋比賽一定要花時間適應。 SKECHERS就有很多唔同跑鞋選擇切合唔同人嘅需要。」

C AllStar平時亦有習慣一齊跑步做運動,除咗打籃球,他們亦會一起跑步。他們又說:「於上次Concert前,我哋為咗練氣,成日喺尖沙咀嘅海濱長廊一邊跑步,一邊唱歌,亦會帶同Speaker播住嚟跑,對於練氣好有效!依加我哋已經養成咗習慣,會抽時間一齊邊跑邊唱。」連跑步都喜歡唱歌,難怪拍攝當日他們會唱不停口。

Comments